Articles Comments

LAMAN WEB RASMI SK LKTP AYER HITAM, KLUANG, JOHOR DARUL TA'ZIM » Archive

MERENTAS DESA PERINGKAT DAERAH KLUANG 2018

MERENTAS DESA PERINGKAT DAERAH KLUANG 2018

KLUANG- Bertempat di Stadium Perbandaran Kluang telah berlangsung acara merentas desa peringkat daerah Kluang. SK LKTP Ayer Hitam telah menghantar peserta seramai 10 orang. Bilangan peserta yang ramai ini sebenarnya akan memberikan persaingan yang begitu sengit, hanya yang hebat sahaja yang akan berjaya mengekalkan kejayaan. Tahniah kepada adik Adam Ifran yang merupakan johan bawah 12 tahun semasa larian merentas desa peringkat sekolah tempohari. Hari ini Adam telah mendapat nombor yang ke 13, ini merupakan kejayaan … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM

MAULIDUR RASUL PERINGKAT FELDA AYER HITAM

MAULIDUR RASUL PERINGKAT FELDA AYER HITAM

AYER HITAM – Amalan didalam masyarakat setempat yang diterjemahkan didalam sarana PIBG sangat-sangat diutamakan. Bagi menyemarakan lagi aktiviti sarana ini pihak sekolah telah merancang untuk bersama-sama meraikan Majlis Maulidur Rasul peringkat Felda yang akan berlangsung pada 28/1/2016 ini.Warga sekolah akan bersama-sama untuk mengadakan perarakan yang akan bermula di sekolah Agama dan berakhir di perkarangan Masjid Jamek Felda Ayer Hitam.  Pihak pengurusan kampung telah mengadakan pelbagai acara yang dipertandingkan sebelum ini. Pertengahan kepada kemuncak majlis ini … Read entire article »

Filed under: BERITA

SUKANTARA SK LKTP AYER HITAM 2016

SUKANTARA SK LKTP AYER HITAM 2016

AYER HITAM – SK LKTP AYER HITAM telah mengadakan  sukantara pada 27/1/2016. Acara yang terlibat ialah lompat jauh, lompat tinggi, lontar peluru, 100m dan 200m. Semua murid telah dibahagikan kepada 3 kategori iaitu bawah 8 , bawah 10 dan bawah 12. Setiap murid dikehendaki melepasi had kelayakan yang telah ditetapkan untuk menyumbang mata kepada setiap rumah.  sukantara ini telah  dijalankan dengan jayanya walaupun di dalam cuaca yg tidak mengizinkan.  … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM