Articles Comments

LAMAN WEB RASMI SK LKTP AYER HITAM, KLUANG, JOHOR DARUL TA'ZIM » Archive

LAWATAN UNIT PEMBANGUNAN PPD KLUANG

LAWATAN UNIT PEMBANGUNAN PPD KLUANG

AYER HITAM – Kerajaan membayar jutaan ringgit  kepada pihak Kawalan keselamatan yang ada disetiap sekolah. Bagi mengelakan perkara perkara yang tidak diingini berlaku, pemantauan yang berterusan  perlu dijalankan  sama ada dari kalangan pentadbir sekolah atau pengurusan PPD disetiap daerah masing-masing. Untuk  tujuan itu, pada hari SK LKTP Ayer Hitam telah dilawati oleh Encik Zainudin dan Encik Hafizam selaku PPD Pembangunan dan Aset. Melalui lawatan yang dijalankan ini,membolehkan mereka menilai sendiri bagaimana pengawal keselamatan ini berkerja dan … Read entire article »

Filed under: BERITA

LATIHAN BADMINTON

LATIHAN BADMINTON

AYER HITAM – Untuk sekian lamanya SK LKTP Ayer Hitam tidak pernah terlibat didalam pertandingan badminton yang dianjurkan oleh Pejabat Pendidikan Daerah Kluang. Bermula tahun 2017 ini, atas ikhsan dan bantuan dari kejurulatihan penduduk felda yang telah melatih para pelajar tersebut , bagi pihak sekolah telah bersetuju untuk menyertai pertandingan tersebut. Walaupun pada dasarnya sememanglah tidak membuat persediaan yang begitu rapi, namun penyertaaan kali ini sebagai titik permulaan untuk masa yang akan datang, dan mencungkil … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM

MOTIVASI PELAJAR PASTINYA BERSAMA KG MASTERMIND RESOURCES

MOTIVASI PELAJAR PASTINYA BERSAMA KG MASTERMIND RESOURCES

AYER HITAM – Untuk memastikan SK LKTP Ayer Hitam terus cemerlang lagi, sesi perbincangan awal bersama KG MASTERMIND RESOURCES yang diketuai oleh Encik Mohd Zamri bin Rasip telah berlangsung didalam suasana yang amat memberangsangkan. Perbincangan tersebut berkisar kepada kemenjadian pelajar sekolah yang akan menghadiri seminar NLP PELEDAK POTENSI DIRI. Walaupun kekangan masa yang begitu mencemburui kami berbincang, akhirnya kata sepakat telah dicapai untuk merangka sesi pertemuan dan kelangsungan seminar tersebut. Encik Mohd Azam bin Wok selaku … Read entire article »

Filed under: BERITA

SENAMROBIK BERSAMA MILO

SENAMROBIK BERSAMA MILO

AYER HITAM – Program Senamrobik Bersama Milo telah diadakan pada 18 Oktober 2016. Penglibatan semua murid dan kakitangan sekolah. Untuk menjadi sihat setiap orang perlu bersenam sekurang-kurangnya 30 minit sehari disamping mengamalkan penjagaan makanan yang sihat. Dengan minum milo badan sihat dan cergas. Diharapkan program bersama pihak swasta dapat diteruskan pada masa depan. … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM