Articles Comments

LAMAN WEB RASMI SK LKTP AYER HITAM, KLUANG, JOHOR DARUL TA'ZIM » KOKURIKULUM

MESYUARAT JAWATANKUASA PENGELOLA HARI KEUSAHAWANAN KOKURIKULUM SKLKTPAH & PIBG 2017

MESYUARAT JAWATANKUASA PENGELOLA HARI KEUSAHAWANAN KOKURIKULUM SKLKTPAH & PIBG 2017

AYER HITAM –  Bertempat di dewan mesyuarat SKLKTP Ayer Hitam telah berlangsung Mesyuarat Jawatankuasa Pengelola hari Keusahawanan Kokurikulum yang dijangkakan akan berlangsung pada 07 Oktober 2017 ( Sabtu). Tujuan utama program ini dijalankan adalah untuk mencari dana khususnya untuk melancarkan lagi  aktiviti-aktiviti kokurikulum yang akan dijalankan pada tahun 2018 nanti .Disamping itu juga untuk merapatkan hubungan antara penduduk kampung & guru dan staf sokongan SK LKTP Ayer Hitam. Segala jual beli barang semuanya didalam bentuk … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH

AYER HITAM – Setelah bercuti selama 2 minggu, kini murid-murid telah kembali ke sekolah seperti biasa. Musim cuti sekolah pada kali ini bersempena dengan bulan Ramadhan yang sehingga kini telah masuk hari yang ke 17  umat Islam berpuasa. Sesi persekolahan kali ini dimulai dengan Perhimpunan Bulanan Kokurikulum yang disambut setiap bulan. … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM

LATIHAN BADMINTON

LATIHAN BADMINTON

AYER HITAM – Untuk sekian lamanya SK LKTP Ayer Hitam tidak pernah terlibat didalam pertandingan badminton yang dianjurkan oleh Pejabat Pendidikan Daerah Kluang. Bermula tahun 2017 ini, atas ikhsan dan bantuan dari kejurulatihan penduduk felda yang telah melatih para pelajar tersebut , bagi pihak sekolah telah bersetuju untuk menyertai pertandingan tersebut. Walaupun pada dasarnya sememanglah tidak membuat persediaan yang begitu rapi, namun penyertaaan kali ini sebagai titik permulaan untuk masa yang akan datang, dan mencungkil … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM

SENAMROBIK BERSAMA MILO

SENAMROBIK BERSAMA MILO

AYER HITAM – Program Senamrobik Bersama Milo telah diadakan pada 18 Oktober 2016. Penglibatan semua murid dan kakitangan sekolah. Untuk menjadi sihat setiap orang perlu bersenam sekurang-kurangnya 30 minit sehari disamping mengamalkan penjagaan makanan yang sihat. Dengan minum milo badan sihat dan cergas. Diharapkan program bersama pihak swasta dapat diteruskan pada masa depan. … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM

NAIB JOHAN SEPAK TAKRAW PKT DAERAH KLUANG

NAIB JOHAN SEPAK TAKRAW PKT DAERAH KLUANG

KLUANG – Pertandingan sepak takraw peringkat daerah Kluang yang melibatkan 38 regu telah berakhir pada hari ini. Setelah bertarung beberapa perlawanan akhirnya regu SKLKTP Ayer Hitam telah berjaya ke peringkat akhir yang bertemu pasukan SK Kampung Melayu, Kluang. Berikut disenaraikan rentetan perlawanan yang membolehkan regu SKLKTP Ayer Hitam mendapat naib johan pertandingan tersebut. Akhirnya 2 orang pemain telah tersenarai untuk mewakili daerah Kluang ke peringkat MSSJ yang akan diadakan tidak berapa lama lagi, dan Kluang … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM

KEJOHANAN BALAPAN & PADANG SKLKTPAH KALI KE-20 2016

KEJOHANAN BALAPAN & PADANG SKLKTPAH KALI KE-20 2016

AYER HITAM – Sukan memainkan peranan yang penting dalam pembangunan individu. Melalui kegiatan sukan, pelajar-pelajar kita bukan sahaja dapat mencapai kecemerlangan di bidang sukan, malahan juga dalam pengalaman lain seperti sosial,kepimpinan serta disilpin diri. Memandangkan hakikat tersebut yang mengharapkan kegiatan sukan di peringkat sekolah-sekolah perlu dipertingkatkan dengan mengalakkan penglibatan secara menyeluruh dikalangan pelajarnya. Pihak pengurusan sekolah perlu meningkatkan corak pengurusan sukan di sekolah dengan mengadakan kegiatan sukan sepanjang tahun yang bertemakan majulah sukan untuk semua. Jika … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM

SUKANTARA SK LKTP AYER HITAM 2016

SUKANTARA SK LKTP AYER HITAM 2016

AYER HITAM – SK LKTP AYER HITAM telah mengadakan  sukantara pada 27/1/2016. Acara yang terlibat ialah lompat jauh, lompat tinggi, lontar peluru, 100m dan 200m. Semua murid telah dibahagikan kepada 3 kategori iaitu bawah 8 , bawah 10 dan bawah 12. Setiap murid dikehendaki melepasi had kelayakan yang telah ditetapkan untuk menyumbang mata kepada setiap rumah.  sukantara ini telah  dijalankan dengan jayanya walaupun di dalam cuaca yg tidak mengizinkan.  … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM

KELAB SILAT SK. LKTP AYER HITAM

KELAB SILAT SK. LKTP AYER HITAM

KLUANG – Alhamdulillah akhirnya Kelab Silat SK.LKTP Ayer Hitam telah berjaya  ‘membuka gelanggang’ pada hari Jumaat ( 4hb September 2015), bermula jam 7.50 pagi sehingga jam 9.10 pagi. Sambutan yang amat menggalakkan ini diharapkan dapat memenuhi hasrat dan tujuan penubuhan kelab silat ini. Dalam sesi ini ahli-ahli kelab didedahkan dengan asas seni  silat, langkah serta  asas buah pukul. Seramai 69 orang ahli kelab telah mendaftar yang ianya terdiri daripada murid-murid Tahun 1 hingga Tahun 5. Bermotokan prinsip … Read entire article »

Filed under: KOKURIKULUM