Articles Comments

LAMAN WEB RASMI SK LKTP AYER HITAM, KLUANG, JOHOR DARUL TA'ZIM » BERITA » PROMOSI STANDARD KUALITI PENDIDIKAN MALAYSIA GELOMBANG 2 DAERAH KLUANG

PROMOSI STANDARD KUALITI PENDIDIKAN MALAYSIA GELOMBANG 2 DAERAH KLUANG

KLUANG РBertempat di Dewan SEMARAK PPD Kluang telah berlangsung Taklimat Promosi Pelaksanaan Standard Kualiti Pendidikan Malaysia Gelombang 2 (SKPMg2) Sekolah- Sekolah Daerah Kluang. Untuk makluman Kementerian Pendidikan Malaysia telah memperkenalkan Standard Kualiti Pendidikan Malaysia Gelombang 2 untuk menggantikan penggunaan Standard Kualiti  Pendidikan Malaysia 2003(SKPM 2003) dan Standard  Kualiti Pendidikan Malaysia 2010 ( SKPM 2010) Hal ini sejajar dengan PPPM dan perkembangan bidang pendidikan semasa.

Timbalan PPD Kluang En.Mohd Shahat bin Mohd Shah mengalu-alukan kehadiran Dr.Abd. Hamid bin Idris, Dr.Abd. Rahim bin Abd Rahman dan pegawai-pegawai Nazir daripda JNJK. Dengan penerangan ini akan membolehkan pengetua dan guru besar dan wakil-wakilnya mendapat penjelasan yang lebih tepat dan akan disebar luaskan bila berada disekolah nanti.

 

 

 

316 : Telah Melihat 1 : Sedang Online Sekarang

Written by

Bermula menyandang jawatan Guru Besar di SK Sejagong Batu Pahat (6 bulan), di SK Pamol ( 2 tahun) dan berpindah di SK LKTP Ayer Hitam bermula 24/3/2015, sebelum ini pernah Membangunkan laman web sekolah selaku ADMIN . Adanya laman web ini membolehkan warga sekolah dan juga masyarakat umum mengetahui aktiviti-aktiviti yang dijalankan di sekolah atau berita mengenai pendidikan akan disebarkan dari masa ke semasa untuk tatapan bersama.

Filed under: BERITA · Tags:

Comments are closed.