Articles Comments

LAMAN WEB RASMI SK LKTP AYER HITAM, KLUANG, JOHOR DARUL TA'ZIM » KURIKULUM » PROGRAM IHYA’ RAMADHAN ” MARHABAN YA MARHABAN”

PROGRAM IHYA’ RAMADHAN ” MARHABAN YA MARHABAN”

Ayer Hitam –  Bulan Ramadhan adalah anugerah agung dari Allah SWT untuk umat Islam diseluruh dunia bagi menambah amalan demi meraih ganjaran dan ketakwaan yang dijanjikan-Nya. Amalan sunat seperti solat sunat terawih, tadarus Al-Quran,tazkirah, sedekah dan seumpamanya amat digalakan untuk dilaksanakan. Oleh itu, pelbagai aktivti keagamaan perlu dijalankan sebagai penjana untuk memantapkan lagi program pengukuhan sahsiah pelajar dan warga sekolah.

Melalui aktiviti seperti ini akan melatih murid agar dapat berpuasa dan menghayati ibadah puasa dan seterusnya mentaati perintah Allah dan Rasul.

Para pelajar akan dapat menanam minat untuk meraikan hari-hari kebesaran Islam disamping terus mengamalkan ibadah puasa dan mencari keberkatan dan keredaan dari Allah.Untuk tujuan itu Panatia Agama Islam SKLKTP Ayer Hitam telah merancang program-program yang berkaitan dan aktiviti tersebut akan dijalankan mengikut jadual yang telah disusun adalah seperti berikut :

HARI / TARIKH AKTIVITI MASA TEMPAT TINDAKAN
Selasa ( 13.6.2017)

Selasa (20.6.2017)

Pertandingan Membaca jawi & soalan spontan

Pertandingan Azan Tahap 1  & Tahap 2

Bermula 7.30 pagi Dataran Perhimpunan

Surau

Pn. Nik Norma & Guru Bertugas

Ust. Mohd Solehen & guru Matapelajaran

Rabu ( 14.6.2017)

Rabu ( 21.6.2017)

Tadarus Al-Quran Murid

Sda

12.40 – 1.10 tgh

Sda

Surau

Sda

Pn.Nor Hafizah & guru pemimpin
Ahad (18.6.2017) Pertandingan Imlak dan Tulisan Jawi Tahap 2 8.50 – 9.50 pagi Makmal Komputer Pn. Azizah bt Sohaimi
Isnin (19.6.2017) Pertandingan mewarna Pra Sekolah 8.30 pagi Pra Sekolah Pn. Umi Salmah & En.Jasmarani
Khamis (22.6.2017) Majlis Khatam Al-Quran & Penutup Ihya’ Ramadhan 10.00 pagi Dewan Sekolah Semua guru

223 : Telah Melihat 1 : Sedang Online Sekarang

Written by

Bermula menyandang jawatan Guru Besar di SK Sejagong Batu Pahat (6 bulan), di SK Pamol ( 2 tahun) dan berpindah di SK LKTP Ayer Hitam bermula 24/3/2015, sebelum ini pernah Membangunkan laman web sekolah selaku ADMIN . Adanya laman web ini membolehkan warga sekolah dan juga masyarakat umum mengetahui aktiviti-aktiviti yang dijalankan di sekolah atau berita mengenai pendidikan akan disebarkan dari masa ke semasa untuk tatapan bersama.

Filed under: KURIKULUM · Tags:

Comments are closed.