Articles Comments

LAMAN WEB RASMI SK LKTP AYER HITAM, KLUANG, JOHOR DARUL TA'ZIM » PENGANTARABANGSAAN » HOMESTAY BERSAMA PELAJAR JEPUN & WAKIL PELANCONGAN DI FELDA AYER HITAM

HOMESTAY BERSAMA PELAJAR JEPUN & WAKIL PELANCONGAN DI FELDA AYER HITAM

AYER HITAM – Kemajuan prasarana persekitaran Felda Ayer Hitam semakin berkembang maju. Adanya organisasi yang besar seperti UK FARM turut memberi manafaat kepada kampung Felda Ayer Hitam ini. Kini bilangan homestay di Felda semakin bertambah. Apa yang menarik  UK FARM turun memberi manafaat kepada pembangunan ekonomi di Felda Ayer Hitam. Sebelum ini ramai pelancong-pelancong luar seperti Singapura, Jepun dan Indonesia telah yang telah datang ke Felda Ayer Hitam. Pada kali ini Felda sekali dikunjungi oleh 14 orang pelajar dan wakil Ajen perlancongan dari Jepun untuk meninjau sendiri peluang-peluang pelancongan yang lain.

SK LKTP Ayer Hitam turun serta didalam membantu agen pelancongan ini untuk diperkenalkan dinegara mereka nanti.Kami menyambut kehadiran mereka dengan pukulan kompang dan zapin setidak-tidaknya dapat mengukir nama di persada dunia.Terima kasih atas jemputan tersebut khususnya kepada UK FARM dan masyarakat kampung Felda Ayer Hitam.

Maaf foto-foto yang ambil dari video ini kurang menarik…

Foto dibawah ini yang diambil dari FB Encik Zulkefli….terima kasih..

Kehadiran wakil dari UK FARM, Cik Fitriah  untuk membincangkan tentang kehadiran pelancong dari Indonesia pada  bulan Ogos nanti. Bagi pihak sekolah mengalu-alukan kehadiran pelajar-pelajar tersebut ke SK LKTP Ayer Hitam.

300 : Telah Melihat 1 : Sedang Online Sekarang

Written by

Bermula menyandang jawatan Guru Besar di SK Sejagong Batu Pahat (6 bulan), di SK Pamol ( 2 tahun) dan berpindah di SK LKTP Ayer Hitam bermula 24/3/2015, sebelum ini pernah Membangunkan laman web sekolah selaku ADMIN . Adanya laman web ini membolehkan warga sekolah dan juga masyarakat umum mengetahui aktiviti-aktiviti yang dijalankan di sekolah atau berita mengenai pendidikan akan disebarkan dari masa ke semasa untuk tatapan bersama.

Filed under: PENGANTARABANGSAAN · Tags:

Comments are closed.