Articles Comments

LAMAN WEB RASMI SK LKTP AYER HITAM, KLUANG, JOHOR DARUL TA'ZIM » BERITA » KONVENSYEN MASYARAKAT KEPIMPINAN ISLAM JOHOR

KONVENSYEN MASYARAKAT KEPIMPINAN ISLAM JOHOR

JOHOR BAHRU – Bertempat di Dewan Besar Pusat Islam Iskandar, Johor Bahru telah berlangsung Konvensyen Kepimpinan Masyarakat Islam 2017. Konvensyen ini melibatkan Pengetua dan Guru Besar sekolah-sekolah di Negeri Johor.

Diantara perkara yang agak menarik ialah pembentangan yang bertajuk ” Jihad dan Keperluan Masa Kini dari Prespektif Fiqh Kontempori” yang disampaikan sendiri oleh Prof. Dr. Badlihisham bin Mohd Nasir – Professor Fakulti Tamadun Islam UTM Skudai, Johor.

Selain dari itu Prog Madya Dr. Sharifah Hayaati bt Syed Ismail – Jabatan Siasah Syariyyah Universiti Malaya merupakan pembentang yang kedua dengan tajuk ” Perpaduan Asas Keamanan Negara “.

49 : Telah Melihat 1 : Sedang Online Sekarang

Written by

Mula menjalankan tugas sebagai guru besar di SK LKTP Ayer Hitam pada 24/3/2015. Membangunkan laman web sekolah selaku ADMIN . Adanya laman web ini membolehkan warga sekolah dan juga masyarakat umum mengetahui aktiviti-aktiviti yang dijalankan di sekolah atau berita mengenai pendidikan akan disebarkan dari masa ke semasa untuk tatapan bersama.

Filed under: BERITA · Tags:

Comments are closed.